3.8.17

Pisut pildikesi ja natuke nosimist.

No ei teagi täpselt, kumb on esmane ja kumb teisene .. et kas ebameeldivused tekitavad laiskust või laiskus tekitab ebameeldivusi. Ilmselt on ikkagi mõlemad variandid õiged.
Igatahes otsustas mu arvuti koostööst loobuda, sest ta süda ja aju olid väsinud. Õnneks on meil väga hea tuttav "kirurg" ja nüüd oleme arvutiga jälle rõõmsalt koos asjatamas.
Vahepealsel ajal aga, no siis kui sõber-arvuti oli opilaual, tahtis laiskus võimust võtta ja selleks, et temast natukenegi pääseda, mõtlesin välja augustikuu beeži-teema töökest ning käisin lihtsalt õues uitamas. Taas kord tõdesin, et Rakverel on tublid haljastustöölised ning linnakunstnikul on "hea silm". Väike armas linnake ja minu poolest võiks nii olla ja jäädagi. Tõesti, ei ole tarvis, et igal pool, kuhu silm vaatab või kõrv kuulma ulatub, käiks melu ja lärmakas seltsielu! Niisamuti ei ole meie pisikesse linnakesse tarvis organiseerida mingeid meeletuid festivale ega röögatuid kontserte.
Las jääda Rakvere rahulikuks, õdusaks linnakeseks, kus saab rahulikult kulgeda ning nö "närvid lõdvaks lasta" ja kus terve mõistus juhib elukorraldust!
 
Polikliiniku juures

Kesklinnas
 
Bussijaama ja Koidula tänava vahel
 
Aga kuna jalutamine ikka päriselt laiskust ei peleta, siis vahel tundub isegi söögi valmistamine väga pingutustnõudev. Siis tulevad appi konservid-preservid jms.
Mina ei ole see inimene, kes kirtsutab nina, kui kuuleb kedagi rääkimas purgisuppidest või konservidest. Söön neid ise ja ei arva, et peaksin alalõpmata ise kontidest puljongit keetma või et poes müüdav pakendatud keedupeet oleks millegi poolest väärtusetum, kui ise keedetud peet!
 
 
Vahel tuleb aga mõte ...
 
 
Tõsi küll, see keeks vajus keskelt lössi, sest kakaojogurt nö tõmbus jahtumisel veidi kokku. Maitse õnneks ei kannatanud ja kaasa ütles, et jahtunult oli see paremgi.
Mannavorm sobiks ilmselt kisselliga söömisekski, aga on ka kohvi, tee või kakao kõrvale ampsamiseks üsna mõnus!
 
Mannavormi tegemiseks kulus
u 1 kg kohupiima (800 g vanillimaitselist k-pastat + 200 g teralist kohupiima e kodujuustu)
u 300 ml mannat
3 kanamuna
3 spl hapukoort
1 tl söögisoodat
pisut soola
vormi määrimiseks rasvainet ja vormi puisteks mannat.
Ained segasin kokku, valasin ettevalmistatud vormi ja küpsetasin 180-kraadises ahjukuumuses (pöördõhuga ahjus) 45 minutit.
 
On ju lihtne vormikook!
 
**************************************

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar