8.4.18

Aeg ja ilu me ümber.

Kes tahab, võib ilu näha igas päevas, igal sammul ja igas ajahetkes. Iga päev aina säravana ringi käia ei suuda kahjuks meist siiski keegi. Mitte et ei tahaks, vaid elul ja ajal on hoopis omad plaanid ja tegevused, mis mõjutavad meiegi toimetamisi.
Kahjuks on sellel kevadel minu tuttavatest ja hõimlastest liiga paljud viidud ära teispoolsusse ning see varjutab kevade ootuse elevust. Mõned neist on olnud vaid aasta-paar vanemad ja mõned hoopis nooremad minust ja ikka kerkib mõtteisse küsimused: miks just nemad, miks neid nii vara ära kutsuti... Vastused jäävadki saamata ja saan vaid olla tänulik saatusele, et oli võimalus kulgeda nendega ühes ajas ja nemad jagasid oma aega ka minule. Jääjatel on võimalik vaid pakkuda üldises kurvastuses teineteisele tuge ja lausuda minejaile rahulikku rändu teispoolsuses.
***************
 
Aja kulgemisega oli seotud ka meie ettevõtmine laupäeval.
Päike on valdavalt juba lume koristanud ja kalmistul oli vaja puhastada hauakivid. Esmane puhastus saigi tehtud ja plats korda seatud. Õde hoolitseb platsi tasandamise eest, sest hauad on hakanud vajuma ja pärast silumist teeme kividele põhjalikuma puhastuse.
***************
 
Et aga olime juba Tallinna sõitnud, siis käisime ka Vabaõhumuuseumis luurel. Praegu ei ole ju suvehooaeg veel käes ja teed on porised. Samas ei olnud ka eriti palju külastajaid liikvel ja sääski ka mitte!
 
 
Astusime sisse Kolu kõrtsi ja et aeg oli juba lõunas, siis kinnitasime ka keha:
 
 
Piilusime taluõuedesse, aga kuna jääkihi all mulksus vesi, siis osa õuesid ja rehealuseid jäid üle vaatamata. Järgmisel korral vaatame.
Aga külapoest ja muuseumipoest astusime ikkagi läbi ja ega päris tühja käega ikka tulema ei saanud.
 
 
 
 
****************************
 
Köögis aga toimuvad vaid väikesed tegevused:
 
 
Ehk siiski hakkab tulevikus ka midagi suuremat sündima ...
Lootust juba natuke on, sest armas sõbranna Eha läkitas mulle osakese oma imeilusast käsitööst. Imeilus - see ei ole sõnakõlks! Tema tehtu ongi imeliselt ilus!
 
 
Vot nii!
 
****************************
Ja täna:
 
 
******************************************************************

2 kommentaari:

  1. Elina, need imeilusad on vist pajakindad ja pajalapp ? Töesti ilusad ja mulle ju ka meeldivad täpilised asjad .. seepärast jäid kohe silma ja siis veel need lõhekröpsud jällegi mis panid suu veet jooksma . ma tegin ka ükspäev suure hunniku võileibu kus peal palju palju suitsulõhet salatilehe peal ja munaviilud ..ja muud kaunistust .. kahju et pilti ei teinud , Lõhe on ikka nii hea. isegi pildi peal vaatad ja kõht täis ... ja siis seal klaasi sees on vist kuivatatud maasikad ? issver kohe nii isuäratavad ... Ja nii tubli et muudkui käid ja reisid ja et sul on nii tore abikaasa, kes su tegemistele kaasa lööb ... ega üksi poleks viitsinud küll minna nii paljudesse kohtadesse ... pole ju kellegiga arutada kuivörd ilusaid kohti on maamuna peal ... Ilusat kevadet !

    VastaKustuta
  2. Nii armas foto Ecomari karafinist :)

    VastaKustuta